Ανακοινώσεις

Αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων κατά την περίοδο πανδημίας από SARS-CoV-2 και σε συνέχεια των σχετικών (3) και (4), σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η πανδημία από το νέο κορωνοϊό με εκατομμύρια δηλωθέντα κρούσματα και εκατοντάδες χιλιάδες θανάτων παγκοσμίως προκαλώντας συναγερμό, μας απέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την αξία των εμβολίων. Ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για ασφαλή και αποτελεσματικά αντίμετρα έναντι του SARS-CoV-2, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας εμβόλια με αποδεδειγμένη ασφάλεια και εξαιρετική αποτελεσματικότητα για δεκάδες σοβαρά και δυνητικά θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα. Κατά την πρόσφατη εντατικοποίηση των μέτρων της πανδημίας στη διάρκεια της 2ης έξαρσής της και λόγω της συνεπαγόμενης επιβολής περιορισμών στις μετακινήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν πρέπει να παραμένει σε αυτές τις συνθήκες ανεμβολίαστος πληθυσμός για κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια.
Ως εκ τούτου συστήνεται:
 

  • Έγκαιρος και πλήρης εμβολιασμός όλων των ηλικιακών ομάδων με τα προτεινόμενα από τα Εθνικά Προγράμματα εμβόλια.
  • Άμεση συμπλήρωση των εμβολίων που καθυστέρησαν να χορηγηθούν.
  • Εκτός των παιδιών και των εφήβων, απαραίτητος είναι και ο εμβολιασμός των ενηλίκων και των εγκύων, καθώς και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Γενικά επισημαίνεται ότι:

  • Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής κατά την περίοδο της πανδημίας εφόσον τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες προστασίας .
  • Ο εμβολιασμός ρουτίνας δεν αυξάνει την πιθανότητα λοίμωξης COVID-19.
  • Ο τυχαίος εμβολιασμός κατά την περίοδο επώασης του κοροναϊού δεν αυξάνει την πιθανότητα για εκδήλωση σοβαρότερης λοίμωξης, ούτε μειώνει την
    αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια του χορηγηθέντος εμβολίου.

Δείτε το σχετικό έγγραφο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ

ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι:

Κατόπιν της με αριθμ. 229/13573/11-11-2020 Απόφασης του Δημάρχου Προσοτσάνης, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Β΄ Παιδικού Σταθμού Προσοτσάνης από 11-11-2020 έως και 13-11-2020 .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ

ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι:

Για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, κατόπιν οδηγιών των αρμοδίων υπηρεσιών και της με αριθμ. 226/13426/6-11-2020 Απόφασης του Δημάρχου Προσοτσάνης, ο Παιδικός Σταθμός Φωτολίβους θα συνεχίσει την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του από 7-11-2020 έως και 18-11-2020 .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΠΗ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι:

Για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, τα Γραφεία των ΚΑΠΗ Προσοτσάνης θα παραμείνουν Κλειστά από 9-11-2020 έως και 15-11-2020 .

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Ανακοινώνεται ότι από την 10η Μαΐου έως και 31η Μαΐου 2020 οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να αποστείλουν αιτήσεις εγγραφής ή επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ Δήμου Προσοτσάνης για το σχολικό έτος 2020-2021.

Στους Παιδικούς Σταθμούς γίνονται δεκτά νήπια από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Οι αιτήσεις των γονέων και κηδεμόνων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη και προστασία από τον κορωνοϊό Covid-19, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά για το διάστημα από 10-31/5/2020 από ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΝΠΔΔ στη διεύθυνση: https://npdd.eu/index.php/domes/paidikoi-stathmoi στην ενότητα εγγραφής-επανεγγραφής νηπίων. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στον Παιδικό Σταθμό που θα φοιτήσει το νήπιο από 1-30/6/2020 και μετά από ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού. Οποιαδήποτε πληροφορία ή έντυπο για τις εγγραφές και επανεγγραφές των νηπίων διατίθεται στην ιστοσελίδα του Νομικού Προσώπου ή στους Παιδικούς Σταθμούς στα τηλέφωνα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των νέων προληπτικών μέτρων για την Δημόσια Υγεία ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 17733 ΦΕΚ /Β/833/12-3-2020 «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας θεάτρων,κινηματογράφων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρων διασκέδασης, παιδότοπων, δημόσιων και ιδιωτικών γυμναστηρίων, ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων,κολυμβητηρίων κλειστών και ανοικτών στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020».

Κλείνουν όλες οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις του ΝΠΔΔ Δήμου Προσοτσάνης μέχρι τις 27-3-2020 .

Σελίδα 1 από 2